Openingstijden

maandag t/m vrijdag 

08:30-12:00 en 13:00-17:30 uur

's Avonds en Zaterdags
uitsluitend op afspraak

077 - 475 1333

info@jhoezen.nl

Duurzaamheidstechniek

"Kom van dat gas af"

Dit is een erg actuele uitspraak. Doordat tijden veranderen, veranderen ook de normen die van toepassing zijn bij het verbouwen van uw eigen of het bouwen van een nieuwe woning. Zo wordt de (ver)bouwer van een woning aan een aantal verplichtingen gehouden. Deze verplichtingen zijn terug te vinden in het Bouwbesluit, waaronder:

  • De veiligheid in de woning
  • De gezondheid in de woning
  • De bruikbaarheid van de woning
  • De energiezuinigheid van de woning

Daarnaast stelt de EPC, ofwel de Energie Prestatie Coëfficiënt een belangrijke eis aan uw woning. De EPC gaat over het energieverbruik van de woning, en hiervoor zijn wettelijke bepalingen vastgelegd. Een EPC van 0 bijvoorbeeld geeft aan dat de woning energie-neutraal is, deze verbruikt niet meer energie dan dat deze zelf opwekt. 

Als u dus van plan bent om te gaan verbouwen, of misschien wel nieuw te laten bouwen, dan komt u zeker dit soort termen nog eens tegen. Wij als installatiebedrijf streven naar het maken van een plan op maat, en in samenwerking met andere specialisten en partijen zorgen wij voor de realisatie van verschillende duurzaamheidstechnieken binnen uw woning.

Duurzaamheid: het is een erg ingewikkeld, maar ontzettend belangrijk onderwerp. Dat realiseren wij ons en daarom blijven we constant in ontwikkeling om de laatste technieken toe te kunnen passen.

Op deze pagina bespreken we enkele thema's die vanuit de installatietechniek relateren aan duurzaamheid.

Warmtepompen

Een systeem dat werkt volgens een omgekeerde koelkast: het kan uw huis duurzaam verwarmen. We hebben het hier over de warmtepomp. Deze maakt gebruik van warmte uit lucht en bodem(water) en functioneert, net als een cv-installatie of zonnecollector, als een compleet verwarmingssysteem voor uw woning. Een warmtepomp kan bovendien worden gebruikt als koelsysteem in de zomer. Zo kunt u met één systeem uw woning in de winter verwarmen en in de zomer afkoelen.

Warmtepompsystemen zijn uiterst duurzaam: het rendement voor verwarming kan oplopen tot wel 140 procent. De warmtebronnen zijn bovendien onbeperkt en kosteloos beschikbaar: grond- en oppervlaktewater, buitenlucht en ventilatielucht.

Zonneboilers

Een zonneboiler kan, door middel van zonne energie, zorgen voor warm water. Een zonnecollector wordt dan in combinatie met een buffervat aangesloten op uw centrale verwarmingssysteem. Voor elk huishouden bestaat een geschikte zonneboiler. Zonneboilers zijn er daarom in meerdere typen, soorten en maten. Welk type het best bij uw situatie past, hangt vooral af van de warmwatervoorziening die u hebt of nieuw aan wilt schaffen.

Warmte-Terug-Win(WTW)-installatie

Wat houdt een WTW systeem in?

Een Warmte-Terug-Win unit is een systeem in uw woning dat gebruik maakt van de warme lucht in de woning en de koude lucht buiten de woning. De warme lucht van het binnenklimaat wordt gebruikt voor het (gedeeltelijk) verwarmen van de koude inkomende lucht. Op deze manier hoeft de koude lucht van buiten niet helemaal verwarmd te worden met een verwarmingssysteem, maar wordt op een slimme manier met de resterende warmte binnen in de woning omgegaan. Tevens functioneert het systeem dus als een duurzaam ventilatiesysteem. Een WTW-unit heeft dus een aantal voordelen:

  • Warmte die terug gewonnen wordt
  • Een goede ventilatie in de woning
  • Behaaglijke warmte in de woning
  • Altijd een frisse woning

Facebook nieuws

Afspraak showroom

Bel ons op 077 475 1333, of laat uw gegevens achter en wij bellen u:
Naam*
Invalid Input

Telefoonnummer*
Invalid Input

E-mailadres*
Invalid Input

Afspraak onderhoud

Bel ons op 077 475 1333, of laat uw gegevens achter en wij bellen u:
Naam*
Invalid Input

Telefoonnummer*
Invalid Input

E-mailadres*
Invalid Input